Пральні порошки, до складу яких входять фосфати, руйнують екосистеми в Дніпрі, вбивають рибу і провокують цвітіння води. Щоб Київ став більш екологічним, такі порошки хочуть заборонити в Київводоканалі.

Про це співробітники компанії написали у своєму Facebook.

Потрапляючи у воду, фосфати допомагають синьо-зеленим водоростям розмножуватися: 5-10 кілограмів водоростей можуть з'явитися завдяки 1 граму фосфатних сполук. Подібні водорості виділяють токсини, які знищують кисень, розчинений у воді. Як результат - риба масово гине, а води цвіте і загниває.

У Київводоканалі зазначили, що вода забруднюється через чистячі засоби, зокрема, пральні порошки. Свою лепту вносять і автомийки й підприємства, які часто зливають відходи прямо в Дніпро.

У "Київводоканалі" той відзначили, що проблему можна вирішити, якщо кияни самі відмовляться від фосфатних порошків. Працівники компанії закликали всіх небайдужих зробити свій внесок у цю справу - відмовитися від подібних засобів і підписати петицію на сайті президента України.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, винахідлива Українка побудувала будинок з улюблених "ласощів" алкоголіків-тепло і надійно.

Як повідомляв "Знай.ua", на Хмельниччині легковик влетів у фуру, крики і кров на дорозі.

Знай.ua писав, з карти Чернівців зникнуть популярні вулиці, не заблукайте. Чернівецька міська рада пропонує мешканцям міста долучитися до громадського обговорення з приводу перейменування вулиць міста.