На початку вересня на сайті КМДА з'явилася петиція, автори якої вимагають позбавити столицю від маршруток, а замість них випустити на маршрути більше автобусів, трамваїв і тролейбусів. Очевидно, що відмовлятися від "трун на колесах" Київ поки не збирається, хоча Віталій Кличко не раз заявляв, що маршрутки незабаром замінять більш сучасним транспортом.

Так, у квітні 2020 року Кличко запевнив, що в столиці роблять все можливе, щоб вирішити ситуацію. "Просто заборонити - легкий шлях, але, тим не менш, вони також виконують свою функцію. Наша стратегія - це громадський транспорт, сучасний, комфортний транспорт, який зможе витіснити і замінити ті маршрутки, які сьогодні вже застаріли", - заявив Кличко, передає Фокус.

Експерти впевнені, що безперспективну на перший погляд ситуацію можна виправити. У серпні Мінінфраструктури обговорювало законопроект про зміни у сфері пасажирських перевезень. Один з головних пунктів - впровадження покупки транспортної послуги у перевізників.

"Як відбувається зараз? Проводиться конкурс, виграє якийсь оператор, отримує маршрут, і сам організовує всю діяльність: регулює графік руху, збирає гроші з пасажирів і т. д. Якщо закон приймуть і модель зміниться, то місто буде як би контрактувати рухомий склад", – розповівши експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, що у Дніпрі жінка розбила собі голову в салоні маршрутки. Водій рідко пригальмував.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі в одній з маршруток помітили яскравої зовнішності бабусю рок-гітаристку.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі пасажири очманіли від витівки водія тролейбуса:"зганяв за пивком".