У Києві активізувалися шахраї, які використовують псевдобанкомати «ПриватБанку», щоб дурити довірливих людей. Про це повідомили у прес-службі фінансової установи.

Розпізнати підробний банкомат досить важко, адже злочинці роблять все важливе, щоб не викликати підозр у потенційної жертви.

У банку зазначають, що найдієвіший спосіб вберегтися від шахрайства – взагалі не користуватися готівкою. Однак, якщо вам дуже необхідно зняти кошти з рахунку, приглядайтеся до банкомата уважніше: чи не стоять на них скіммінгові прилади, що зчитують ваш пін-код. Неуважні громадяни не звертали уваги на нестандартний вигляд панелі банкомату і потрапляли на вудку шахраїв.

Лише за останній місяць у столиці силами кіберполіції і Служби безпеки ПриватБанку було затримано чотирьох злочинців, які викрадали дані карток та знімали з них гроші. Наразі зловмисникам оголосили про підозру, їм обирають запобіжний захід у суді.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Раніше повідомляли, клієнти ПриватБанку скаржаться на хамську поведінку співробітників: "Дрібні грубості, ніби я ворог".

Як повідомляв Знай.uа, на Франківщині 95-річний дідусь обзавівся ID-паспортом - перший з великої родини.

Знай.uа писав, ПриватБанк викрили у привласненні коштів клієнтів: "Моїми грошима і мільйонами дурнів, як я".