До української столиці ще не прийшла справжня, метеорологічна осінь, оскільки середньодобова температура "скаче", а не тримається біля позначки менше 15 градусів.

Про це розповіла начальниця відділу кліматології у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Доніч, передає УНН.

“Метеорологічна осінь ще не наступила у Києві, адже немає стійкого переходу середньодобової температури нижче 15 градусів. У нас було тільки три прохолодних дні, тому наразі триває метереологічне літо”, — пояснила синоптик.

Доніч також зазначила, що метеорогічною осінь вважатиметься тоді, коли температура буде триматися нижче 15 градусів протягом п’яти та більше днів.

Народний прогноз погоди в Україні

24 вересня відзначається день преподобної Феодори (Федори) Олександрійської. З цього дня починається золота осінь, яка триватиме до 15 жовтня. На Федору наші предки спостерігали за бджолами: якщо вони відкривають іншим разом льотку, то буде тривала і тепла осінь. В цей час бувають останні грози перед початком зими.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, погода в Україні залишатиметься літньою до середини вересня з окремими вторгненнями холодних повітряних мас.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.