Українців обурила помилка у підручнику для першокласників, внаслідок якої Київ раптом «помолодшав» на півтори тисячі років. Фото сторінки з помилкою опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook киянин Володимир Людмірскій.

Якщо вірити даним, які містяться в посібнику для першачків, українську столицю Київ, найстарше місто в державі, було засновано лише в 19 столітті, а не в 5 столітті нашої ери.

Читачі звернули увагу на те, що автором підручника є Ольга Хорошковська - доктор педагогічних наук, співробітниця Інституту педагогіки і лауреат державних премій в освітній сфері. Крім того, вона відома завдяки синові – колишньому топ-чиновнику, який був очільником Міністерства фінансів, Служби безпеки України, Митної служби, а цього року був одним із претендентів на посаду прем’єр-міністра.

Цікаво, що вартість підручників авторства Хорошковської «кусається» - ціни доходять до 650 гривень за екземпляр.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Українців така вільність у поводженні із датами в підручнику неабияк розлютила.

«Твою ж м...!!! Навіть Прилукам 935 років, а столиці пару сотень!!! Століття не хватило розуму написати римськими. Сумно», - обурюються читачі.

«Як же нудно це написано, якщо відійти на секунду від дат. Яка дитина буде все це читати сама, а не тому, що задали?», - додають інші.

Нагадаємо, раніше На Тернопільщині діти грають у футбол серед відходів- "сміттєвий матч" приголомшив Україну

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львівських школярів нагодували котлетами з черв'яками, батьки киплять: "це білок?"

Також «Знай.uа " писав, що У Запоріжжі шкільний учитель зламав руку жінці: "як такого пускати до дітей?"