Правоохоронці викрили нелегальний бізнес на Київщині, який влаштували мігранти з Китаю. У Бориспільському районі вони незаконно займалися вирощуванням сільськогосподарських культур. Втім, і на території України бізнесмени перебували незаконно.

"Поліцейські спільно зі співробітниками Державної міграційної служби України та Державної служби України з питань праці виявили 13 нелегальних мігрантів. Іноземці незаконно перебували на території держави, адже дозволи на перебування в Україні були протерміновані", – розповів Ігор Нирка, заступник начальника управління Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції.

З'ясувалося, що громадянин КНР приїхав до України близько року тому і орендував 10 га землі.

"На орендованій території іноземець побудував "житло" для робітників, які вирощували та збирали урожай. До роботи залучав своїх співвітчизників, які жили в жахливих умовах", – розповіли у поліції.

На всіх учасників "команди" склали адмінпротоколи за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

"Крім того, адмінпротокол складено на організатора "підприємства" – за ст. 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП", – додали правоохоронці.

Найближчим часом нелегалів депортують з України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що прикордонник порівняв воїнів ЗСУ зі свинями, у керівництві відреагували: призначено службове розслідування. Державна прикордонна служба України прокоментувала гучний скандал за участю їхнього співробітника Ігоря Шаруна після того, як він порівняв воїнів ЗСУ зі свинями.

Також портал Знай.uа писав, що на кордоні з Румунією в траві виявили пачки валюти - "Чиї тисячі євро?" На Закарпатті поблизу кордону із Румунією виявили у траві пачку іноземної валюти, власника якої досі не знайдено.

Також портал Знай.uа писав заробітчанам на заздрість: іноземець виклав три тисячі доларів хабара за роботу в Україні. Іноземець заявив, що прилетів до України, щоб знайти роботу.