Цього року 1 вересня навчально-оздоровчий комплекс Київського військового ліцею імені Івана Богуна вперше прийняв на навчання дівчаток. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що в закладі навчаються учні 8-9 класів, однак раніше серед них були лише хлопці.

Дівчата, які вирішили стати військовими, кажуть, що мріяли про це все життя. Зараз їм лише по 12-13 років.

Свято 1 вересня у ліцеї провели у масках через пандемію коронавірусу, а батьки могли спостерігати за своїми дітьми лише через онлайн-трансляцію.

«Боже, дівчатка, такий вибір. Хай янгол-охоронець вас оберігає і захищає. Пишаюся вами, хай дорога у майбутнє буде світлою і без війни», «Ці дівчатка стануть на захист України. Бережи вас Бог! Слава Україні! Дякую батькам цих чудових українок!», - пишуть у коментарях українці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Удачі, дівчатка! Ви - майбутнє України! І ви будете кращими чим ми, бо збудуєте і захистите свою незалежність, свободу! Слава Україні! Пишаюсь!», «Моя донька марить, щоб стати військовою, це для мене нормально, я також свою доньку відправила б до такого ліцею!», - додають коментатори.

«Особисто я проти жінок в ЗСУ, але якщо їх навчать субординації та розуміння, що копати окопи та піднімати тяжкі речі для жінок, однаково, як і чоловікам, і не треба казати, що я ж жінка, я слаба, понеси мої речі...», - вважає дехто.

Нагадаємо, що воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.

Як повідомляв портал Знай.uа, горе-вояки Путіна запустили ракету у власний танк і епічно зганьбилися на весь світ.

Також портал Знай.uа писав, що життя у ЗСУ кардинально зміниться: реформи військкоматів, великі штрафи і повторний призов.