На реконструкцію кварталів у столичному Шевченківському районі, які ще в радянські роки були забудовані так званими "хрущовками", влада Києва має намір витратити до чотирьох десятків років. Про це повідомляється в публікації на сторінці «Генеральний план Києва» в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляється, у житловому фонді Шевченківського району – майже 3 тисячі 300 будинків, загальна площа яких становить 8 тисяч 507 квадратних метрів. При цьому 1 тисяча 431 будинок з них — це приватна присадибна забудова.

Велика частина багатоквартирних будинків району - це хрущовки. Час не пощадив ці будинки, побудовані ще півстоліття тому. Технічний стан і якість їх споруди вже давно не відповідають сучасним вимогам до комфортного житла: в квартирах низькі стелі, маленькі кімнати, суміщений санвузол, відсутня нормальна теплоізоляція.

В інших країнах, які отримали радянську спадщину у вигляді хрущовок, їх або зносять і на їх місці зводять нове житло, або зміцнюють і реконструюють. У Києві на вирішення цієї проблеми знадобиться близько 40 років.

Раніше портал " Знай.ua " писав про те, що Тернополяни б'ють на сполох через тріщини в будинку-під'їзд відокремився, скоро завалиться

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також портал " Знай.ua " писав, що Дана Борисова повідала правду про Єфремова після фатального ДТП: "сьорбав вино все інтерв'ю"

Також портал " Знай.ua " писав, що Озвіріла викладачка розстріляла чоловіка і дочку, а собі пустила кулю в скроню-кривава трагедія потрясла Україну