На центральних вулицях Києва з’явилися десять сучасних автоматичних туалетів. Про це розповіли у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що вбиральні мають спеціальний антивандальний захист, який не дасть зловмисникам зламати чи пошкодити нові будівлі.

"Це сучасні комплекси з антивандальним захистом. Зовні нові туалети мають вигляд колон, аби не дисонувати з архітектурою історичного Києва. Таких вбиралень у центрі столиці встановили вже десяток», - розповів мер Києва Віталій Кличко, додавши, що такої кількості громадських туалетів для столиці, звичайно ж, мало.

«Будемо розглядати можливість розміщення більше сотні таких вбиралень», – уточнив столичний градоначальник.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Встановлювати новенькі вбиральні планують в історичній частині міста, в якій постійно перебуває велика кількість туристів: на Європейській площі, на Хрещатику, на вулиці Прорізній та на Володимирському проїзді.

Проект реалізується за кошти міського бюджету та за гроші меценатів.

В автоматизованих вбиральнях діє автоматичне відкриття дверей, безконтактна сушарка для рук, датчик присутності відвідувача, кнопка виклику допомоги. Ціна відвідування туалету – 5 гривень, ці гроші підуть на обслуговування вбиралень.

Нагадавши, дніпряни жахнули кадрами вокзального туалету, краще тримати в собі.

Як повідомляв Знай.uа, Марцінків пішов на поводу у Зеленського і відправив школярів по домівках.

Також Знай.uа писав, що на Закарпатті школярів посадили за парти під деревами.