У Києві ситуація із захворюваністю коронавірусом не йде на поліпшення. Щодня страшною хворобою заражаються сотні жителів міста, а частини столиці раз у раз переходять в помаранчеву або червону зони карантину. Тому не виключено, що весь Київ незабаром може «почервоніти», впевнений депутат Київради від "Свободи", голова медкомісії Києва Олег Гелевей. Своє бачення ситуації він озвучив під час прес-конференції в інформагентстві "УНІАН".

За його словами, столиця цілком може опинитися в червоній зоні, якщо ситуація не почне поліпшуватися.

"Перехід всього міста в "червону" зону можливий. Адже ви бачите, яке зростання захворюваності", - зазначив він.

Тільки за минулий тиждень у Києві фіксували приріст хворих по чотири сотні щодня. Якщо столиця потрапить в червону зону, доведеться зупинити роботу громадського транспорту, в тому числі і метро. Школи і вузи закриються, ресторани і кафе – теж.

На думку Гелевея, ділити Київ на "помаранчеві" і "червоні" зони немає сенсу, так як місто є "одним єдиним організмом".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про те, що медик потужно звернулася до українців у розпал пандемії, клубок у горлі: "не вірите?"

Також портал Знай.ua писав, що Тернопільщину атакував коронавірус-лікарні переповнені, у медиків не вистачає рук

Також портал Знай.ua писав, що хворий Кернес стане сусідом Навального в німецькій клініці - стан важкий