Про це йдеться в матеріалі From-Ua.

Видання повідомляє, що в міру наближення виборів мера Києва Віталій Кличко взявся за зачистку хвостів і почав позбавлятися від токсичних людей у своєму оточенні. Так, майже рік тому столичний градоначальник "ліквідував" свого заступника Олександра Спасибка, який курирував всі питання містобудування і засвітився в ряді скандалів.

"І ось, здавалося б, тепер Кличко міг би спати спокійно - токсичний Спасибко більше не вплине на його рейтинг. Але заковика в тому, що люди, щільно працювали з опальним Спасибко, залишилися. Так, правою рукою "решали" Спасибко був Богдан Черній, він займався будівельними та інвестиційними проектами в КМДА. В даний час він займає посаду заступника гендиректора Київського інвестиційного агентства. Це дуже прибуткове і "солодке місце", адже всі інвестиційні конкурси проходять через" руки" цього молодого і талановитого обдарування", - йдеться в статті.

Автор підкреслює, що кличку немає необхідності звільняти Чернія, оскільки той ніде не засвітився в скандалах зі своїм колишнім патроном Спасибко, отже, він може залишатися в команді мера.

"Крім того, Черній в курсі багатьох схем і, напевно, стане в нагоді меру в справі подальшого розпилу міського бюджету. Навіщо міняти Богдана Чернія на іншого кадру, якщо він, нехай і з молодих, але досвідчений і перспективний? Мало того, зараз ми бачимо, що Черній не просто "гвинтик" в корупційних схемах мера - він вже в його команді і активно рекламує партію градоначальника "Удар", раптово перед виборами воскреслу із забуття. Крім цього, є інформація, що Черній вдало пройшов неформальну співбесіду з смотрящим по столиці Денисом Комарницьким. Який перед виборами зачепився ще й наглядачем за партією "Удар" та її кандидатським складом. Так що тепер можна сміливо очікувати, що незабаром Черній "спливе" на якому-небудь окрузі, що балотується від партії Кличка. Імовірно-на Оболоні", - пише ЗМІ.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Воно також зазначає, що Богдан Черній крім іншого замішаний в тіньових схемах скандального забудовника Максима Микитася, колишнього власника ТОВ "Укрбуд Девелопмент", яка входить в державну будівельну корпорацію "Укрбуд". Нагадаємо, компанія нині підслідного Микитася, що перебуває під цілодобовим домашнім арештом, залишила без грошей і без квартир 13 тисяч сімей-інвесторів "Укрбуду".

“І тут напрошується ще один цікавий штрих до портрета мера Віталія Кличка. Максим Микитась, як фіксували ЗМІ, літав разом з Кличком на одному чартерному літаку. Також голова КМДА публічно виступав на захист скандального будівництва фірми Микитася "Укрбуд" - "Сонячної Рів'єри". Ось і виходить, що від корупціонерів у своєму оточенні Кличко начебто постарався позбутися, але старі зв'язки з ними ні-ні та й вилазять назовні", - резюмує From-Ua.