В Києві на фасаді Національної спілки журналістів України з`явиться меморіальна дошка Георгію Ґонґадзе - видатному українському журналісту, Герою України, засновнику видання "Українська правда".

Урочисте відкриття відбудеться у середу, 16 вересня, о 12:00 на вул. Хрещатик 27-а.

Над проектування дошки працював скульптор Василь Маркуш, Київська міська рада ініціювала її виготовлення. Роботу погодили з родиною загиблого журналіста, зокрема - з вдовою Мирославою Ґонґадзе.

Трохи раніше Мирослава Гонгадзе, яка перебралася жити в США після смерті чоловіка, розповіла про те, який життєвий шлях вона пройшла після закінчення школи в Бережанах Тернопільської області. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. Варто відзначити, що Мирослава Гонгадзе зробила кар'єру не тільки в журналістиці, а й в юриспруденції. Вона довгий час жила в Києві з чоловіком і дітьми, коли Георгія вбили, Мирослава взяла дітей і переїхала в передмістя Вашингтона. Там родина живе до сих пір.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Влітку у Львові вшанували пам'ять матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе - "Це була велика жінка". В 2020 році їй могло б виповнитися 77 років.

Нагадаємо, Знай.иа повідомляв, що в посольстві США нагадали про розслідування гучних вбивств Шеремета та Гонгадзе.

Знай.иа писав, що Мирослава Гонгадзе звернулася до українців в день смерті чоловіка.

Нещодавно Знай.ua передавав, що Юрій Луценко озвучив роль Леоніда Кучми у справі про вбивство Гонгадзе.