З 2021 року в Києві зміняться правила роботи швидкої допомоги. Виклики ділитимуть на критичні, екстрені, невідкладні та непрофільні. Бригада "швидкої" буде негайно виїжджати до пацієнта тільки у разі критичного рівня.

Про це у соцмережах заявив міністр охорони здоров`я Максим Степанов. За його словами, в України також введуть принцип екстериторіальності - коли до пацієнта їде та бригада, яка знаходиться найближче, незалежно від місця прописки та інших факторів.

Міністр також зазначив, що в Україні обговорюють можливість підвищення оплати медичної допомоги. У 2020 році на "екстрену допомогу" уряд виділить додатково 1 млрд 260 млн грн - це буде підвищеним тарифом на екстрену медичну допомогу.

"З вересня місяця всі медпрацівники почнуть отримувати доплати до заробітної плати. Також в 2020 році у нас є 992 млн грн, за які проводиться закупівля машин екстреної допомоги: ми збираємося купити близько 400, далі ще 700 – в 2021 році і 707 – в 2022 році. Це та кількість, яка вимагає заміни", – відзвітував міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, що "Слуги" хочуть ввести примусову вакцинацію, вже зареєстрований документ

Як повідомляв портал "Знай.uа", грип, ГРВІ або Covid-19? Лікарі розповіли, як розрізнити симптоми і вберегтися

Також, "Знай.uа" писав, що вакцина від covid-19: скільки людей по всьому світу готові отримати щеплення