Українці, засуджені до довічного ув'язнення, цілком могли б працювати операторами call-center Міністерства юстиції.

"Як техперсонал - так, ми можемо їх працевлаштувати. У мене навіть була ідея влаштовувати довічників в call-center. А чому ні? У нас часто лінія зависає, тому що нікому відповідати. А зарплата маленька, за ці гроші у мене чотири довічника будуть працювати 24 години на добу. Економічно їх робота була б вигідна", - заявити глава відомства Денис Малюська заявив в інтерв'ю "Стране".

Разом з тим міністр зазначив, що ідея сподобалася не всім його колегам: продовжують працювати стереотипи і упередження, що заважають влаштувати на роботу ув'язнених.

"Насправді, у довічників хороша психологічна витримка. Вони набагато більш стресостійкі, ніж деякі хлопці – це якщо говорити про роботу в call-centre. Деякі довічно ув'язнені особисто не вбивали нікого, не ґвалтували. Були співучасниками групи, рвонуло дах і вони вписалися в якісь історії. А спочатку 90-х взагалі довічно садили на раз-два, це зараз довічно сидять відчайдушні негідники. Але серед довічників попадається адекватна публіка. Так, є такі, до яких і близько підходити не можна, а є ті, хто може себе частково утримувати, працюючи", - додав Малюська.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міністр додав, що він особисто спілкувався з ув'язненими, і 40% з них були б раді отримати роботу в call-center.

Нагадаємо, раніше "Смотрящий" Запоріжжя Анісімов викупив всі платні місця в СІЗО-мажорно сидіти не заборониш

Як повідомляє портал «Знай.ua» Одеське СІЗО перетворили на тризірковий готель, беруть по-Божому: "Зізнайся, захотів"

Також «Знай.ua" писав, що цілодобова охорона, ресторанне харчування та 12 тисяч за" нари": мер отримав "подарунковий тур" в елітне СІЗО