У Києві затримали бойовика «Ісламської держави». Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зазначається, що чоловіка розшукував Інтерпол, у той час, як він оселився в українській столиці. За словами правоохоронців, терорист – уродженець однієї із пострадянських країн. Він виявився причетним до керівної ланки організації «Ісламська держава».

Наголошується, що чоловік навіть посідав місце заступника відомого чеченського ісламіста Ахмеда Чатаєва – той підозрюється в організації теракту в міжнародному аеропорту «Ататюрк» у Туреччині, який було скоєно 2016 року.

Крім того, затриманий був учасником бойових дій на території Сирії та Іраку, а також шукав, вербував і вів підготовку бойовиків. Також затриманий терорист причетний до організації терактів.

Чоловіка затримали і заарештували на 40 діб. Щодо нього розпочато процедуру екстрадиції.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

«Україна стає притулком для криміналітету зі всього світу. Здобули», «Ось тепер ходи і бійся: через одного «іділівське» обличчя. Поки торгують шаурмою і горіхами, а там хто знає, що у них під прилавком», «Якщо СБУ прогуляється в Києві по Бессарабці, а в Одесі по Аркадії, вони зможуть багато цих «непримиренних бійців» з невірними покласти обличчям в асфальт!», - вважають кияни.

Нагадаємо, ІГ обрало нового ватажка – хто очолить терористичну організацію.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Києві лютують бойовики ІГ - чотирьох іноземців схопили за жорстоке вбивство.

Також портал "Знай.ua" писав, що ІДІЛ вже в Києві – СБУ затримала ключового терориста поруч зі столицею.