Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко назвала дітей, народжених на окупованих територіях Донбасу, "немитими і нечесаними".

В ефірі українського телеканалу "слуга" заявила, що мешканці окупованих територій мають самостійно вирішувати, як називатимуться вулиці, проспекти та інші об'єкти. Ведуча спитала, чому в такому випадку у частині регіонів Донбасу не буде місцевих виборів, на що Янченко відповіла:

"Ви змішуєте дві теми. Але, раз ви постійно піднімаєте тему і постійно торкаєтеся Володимира Зеленського, я б теж хотіла прокоментувати як представниця його команди. У мене старша дитина пішла в третій клас. Ви знаєте про що я думала весь день 1 вересня? Що цей рік, він унікальний і він по-трагічному навіть унікальний, тому що фактично в цьому році в школу пішли діти, народжені були в 2013-14 році. На Донбасі це діти, які ось народилися і вони все життя живуть в обстрілах, війнушках, підвалах, десь немиті, десь нечесані... на лінії розмежування".

Депутатка підкреслила, що її чоловік Віктор Андрусів обіймав посаду заступника голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації у 2015-2016 роках, і тому вона "об'їздила всю Донецьку і Луганську області, всі нульовки, все КПВВ і бачила все особисто".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначимо, що пізніше Янченко вибачилася за сказане.

Нагадаємо, Третьякова наврочила? В Україні дітей зменшилося вдвічі, а кожен п'ятий – "неякісний".

Як повідомляв портал Знай.uа, автор "дітей низької якості" Третьякова відзначилася нескромною заявою.

Також портал Знай.uа писав, що на Банковій хочуть замінити Венедиктову на Матіоса: Арахамія вже прокоментував.