Неймовірний резонанс викликала заява Ніколає Фуртуне - головного епідеміолога Молдови, що який очолює Національне агентство з громадської охорони здоров’я. Він заявив, що коронавірусна інфекція "забрала життя тих, хто і так був тягарем для оточуючих".

“Не хочу, щоб мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі COVID-19 забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточуючих. Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями. Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові”, — заявив Фуртуне в ефірі телеканалу TVR Moldova.

Це сталося у понеділок, 7 вересня, і вже наступного ранку ексміністр охорони здоров’я Алла Немеренко, Демократична та опозиційні партії почали вимагати його відставки. Дуже скоро до вимоги приєднався і президент Молдови Ігор Додон. Не допомогли Фуртуне і недолугі спроби виправдатися: його начебто невірно зрозуміли, і хворі - “тягар з медичної точки зору, а не з соціальної”.

Вже у вівторок 8 вересня чиновник подав у відставку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, передчасно пішла з життя вихователька Кам’янець-Подільського дитячого навчального закладу №21. Лікарі констатували у померлої коронавірус Covid-19.

Також Знай повідомляв, що МОЗ може прийняти рішення у разі, якщо ситуація з епідемією коронавірусною інфекцією не зміниться, ввести режим "червоної зони" для всієї країни.

Нещодавно Знай передавав, що головний лікар Сокальської центральної районної лікарні захворів на коронавірус.