Не дивлячись на той факт, що за вікном – вересень, київські каштани вирішили порадувати городян ще однією хвилею цвітіння. Відповідні фото опублікували у спільноті" Типовий Київ" у соціальній мережі Facebook.

Відзначається, що дерева, яким за логікою варто було б готуватися до осінньо-зимового періоду, тобто активно жовтіти і скидати листя, вирішили зацвісти і частково навіть вкрилися свіжою зеленню.

"Нічого незвичайного, це просто 7 вересня 2020 року", — пишуть під фото автори повідомлення.

До реі, каштани часто "грішать" подібними витівками, і буває так, що на одному дереві можна побачити і колючі плоди-"їжачки", і квітучу "свічку". Така поведінка дерев пов'язана з теплою погодою, але може бути і наслідком хвороби рослини, кажуть ботаніки.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Щороку таке зустрічається, і в основному одні й ті ж дерева з року в рік розпускаються в травні і у вересні... а вчора спостерігала бузок, у якої все листя опало, і вона викинула свіжі», «Зазвичай біля Лаври цвітуть каштани в теплу погоду», - коментують повідомлення кияни.

Нагадавши, названа ймовірна причина обстрілу автобуса під Харковом: "лють і несправедливість"

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.uа" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь