У Києві заповненість ліжко-місць, передбачених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, ледь перевищує половину від їх загального числа. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час свого брифінгу.

За словами столичного градоначальника, захворюваність небезпечним вірусом в Києві стрімко зростає. Все частіше хворим з таким діагнозом необхідна госпіталізація. Під час перевірки лікарні № 4, яка була визначена як одна з опорних для лікування хворих з COVID-19, лікарі повідомили, що багато пацієнтів останнім часом переносять хворобу набагато гірше. Більшість інфікованих коронавірусом у столиці-віком від 30 до 60 років.

Кличко зазначив, що інспектований медичний заклад забезпечений усіма засобами індивідуального захисту, медикаментами та іншими необхідними матеріалами.

Всього в столиці підготували для прийому хворих з коронавірусом 1600 ліжко-місць в 16 лікарнях. З них заповнені тільки 52%.

За словами Кличка, місто в змозі забезпечити і більшу кількість ліжок у лікарнях, якщо це буде необхідно. Разом з тим, мер закликав киян не доводити ситуацію із захворюваністю до такої необхідності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 140 479 випадків зараження. За добу зафіксували 2 411 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Нагадавши, Комаровський порадив викладачам дієві способи профілактики Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, покрокові дії при підозрі на covid-19, в МОЗ поділилися докладною інструкцією.

Також Знай. ua писав, що інфекціоніст розповів, що чекає Україну в листопаді і чи закінчиться карантин.