Найбільший притулок для тварин, що є в Україні, з`явився у 2000 році. Перший час дім для хвостатих і вухатих знаходився у селі Ясногородка, а в 2014 році переїхав до Федорівки - 75 км від Києва.

Притулок існує за рахунок благодійників та волонтерів. Зараз тут тимчасово живуть близько 3 000 собак та 200 котів, які опинилися у складному становищі.

4 гектарів території з вольєрами вистачає на 1000 тварин. Нажаль, тут неможливо зробити так, щоб місця всім було удосталь.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Кожного року 800-900 маленьких мешканців знаходять собі нову родину, але на їхнє місце дуже скоро приходять "новобранці".

Тут є не лише "дворяни", а й породисті коти та собаки. Стіни притулку пам`ятають навіть птахів, лисицю та козлика Мефодія.

"Працювати у притулку — це означає розуміти та відчувати тварину, адже місце для кожної з них у клітках чи вольєрах обирають за індивідуальними показниками. Все залежить від віку та психологічних характеристик. Основне, щоб тваринам було комфортно разом, тому це один із найважливіших етапів заселення”,розповіла засновниця Олександра Мезінова. Наприклад, агресивна собака не вживеться з домашньою.

Нагадаємо, раніше малолітні шкуродери з Хмельницького потрапили на відео: "дивись, Він корчиться!"

Як повідомляв портал "Знай.ua", шкуродерка із Запоріжжя задумала десятки тварин і спробувала вийти сухою з води-адвокат не допоміг.

Також "Знай.ua" писав про те, що у Харкові сектанти-шкуродери влаштували концтабір собаці, замучивши до смерті-рятувати вже було нікого