Додому повернулися шестеро українських моряків, які потрапили в полон піратів біля берегів Нігерії 17 липня.

Про це повідомляє прес-служба офісу Президента.

"Наші моряки провели в полоні у піратів більше місяця, але нарешті повернулися в Україну і скоро зустрінуться зі своїми сім'ями. Хочу подякувати нашим дипломатам, Міністерству закордонних справ, які вели складні переговори щодо звільнення бранців. Ми весь час тримали ситуацію під контролем. Українці повинні знати, що для нашої держави важливий кожен громадянин", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, вранці 18 липня почала з'являтися інформація про те, що нігерійські пірати захопили судно, на якому членами екіпажу були українці. Нарешті МЗС підтвердило цю інформацію офіційно. Торговий корабель дійсно був захоплений, і четверо громадян України потрапили в полон до піратів в Нігерії. З такою заявою виступив керівник служби кризових ситуацій Міністерства закордонних справ Максим Коваленко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", боєць АТО після полону повернувся додому. 46-річна Ольга Погребняк виховує двох синів: 22-річного Олексій і 7-річного Микиту.

Влітку 2014 року старший син вирішив захищати Україну від окупантів. Хлопець кілька разів говорив про це, а в один день, повернувшись додому Ольга знайшла записку від сина, що він пішов на війну.

Також "Знай.uа" писав про те, як депутат селищної ради в смт Великий Березний на Закарпатті тримав у заручниках іноземну сім'ю з чотирьох осіб. Він відібравши у сім'ї 7000 доларів США, документи, одяг і мобільні телефони.