Про це пише Київ.Лайф.

Попри правила ЦВК.

Журналісти Kyiv Live стали свідками безпрецендентного порушення - прямо на засіданні територіальної виборчої комісії Києва одна із її членів в ручному режимі узгоджувала кількість округів.

Попри 10, які визначили в Центрвиборчкомі, збільшити їх у територіальный комісії хочуть до 13! Щоб було більше шансів на місцеву владу у кандидатів від чинних політиків. Наші журналісти з'ясували - ім'я члена виборчої комісії, яка поводила себе не просто зухвало, а протизаконно. Це - Тетяна Васіна. Саме вона вела переписку із абонентом - "Татьяна штаб Удар". Їй на узгодження відправляла проекти, які ставили на голосування та чекала зворотних вказівок - голосувати чи ні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За даними, які журналісти отримали із власних джерел в столичних політичних колах - деякі члени ТВК працюють за вказівками "ударівців" та "слуг". Адже хочуть привести до влади якомога більше мажоритарників. Чим більше буде округів - тим вищі шанси отримати мандат. Задля цього - не виключають інформатори - і купують голоси членів ТВК.

Загалом учорашнє засідання щодо кількості округів - закінчилося нічим. Дійти згоди між собою члени комісії не змогли. Тож перенесли його на 12 дня.

Нагадємо, ще 30 липня у Центрвиборчкомі видали роз'яснення для міст де проживає більше 2 мільйонів виборців. Відповідно до документу Київ поділили на 10 округів.

Крім того, сьогоднішнє засідання ТВК абсолютно нелегітимне, оскільки поділ на округи повинен був завершитися ще вчора до кінця доби.