Одне з нововведень, які з'являться восени 2020, це соціальне таксі, ближче до середини вересня перші маршрути запрацюють в тестовому режимі. Люди з особливими потребами, які не в змозі пересуватися без допомоги сторонніх, зможуть користуватися безкоштовною машиною для відвідування лікарів.

Про старт пілотного проекту в ефірі українського телеканалу заявив директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий.

"Пересування містом-хвора тема для людей з інвалідністю. Потрібен спеціальний транспорт, не кожен може собі дозволити. Ми працювали над цим проектом рік. У середині вересня запустимо перші маршрути, щоб розуміти, скільки коштів закладати в бюджет наступного року на цю послугу в програмі "Турбота"", - розповів він.

Світлий також зазначив, що перевізники поки що нового досвіду бояться: занадто велика відповідальність. Перевезення людей з інвалідністю вимагає не тільки спеціальних умов і транспорту, а й відповідної кваліфікації водія. Якщо пілотний проект себе виправдає, вже наступного року влада запустить повноцінну версію, аби забезпечити транспортом якомога більше дорослих і дітей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, на Рівненщині від профілю директора Костопільської спецшколи у Facebook з'явився коментар, де дітей з інвалідністю фактично назвала "карою Божою". Це викликало обурення у керівниці громадської організації, яка опікує дітей з інвалідністю, Маріанни Онуфрик.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", чоловік "поховав" успішну кар'єру заради сина з синдромом Дауна: "Мама кинула, як тільки дізналася".

Також "Знай.ua" писав про те, що у частини українців заберуть субсидії: в Мінсоцполітики пояснили, як буде прийматися рішення.