Минулого тижня лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит провели другу операцію з пересадки кісткового мозку від донора, який не є родичем пацієнта. Не так давно подібні операції в Україні вважали неможливими.

Заступник міністра охорони здоров'я ігор Іващенко заявив, що відомство сплатило всі витрати Охматдиту.

Через кілька днів тут проведуть ще дві операції з трансплантації: першу від спорідненого донора, другу - від чужої людини. Наприкінці вересня в лікарні планують провести ще одну, третю неспоріднену трансплантацію. Кістковий мозок доставлять з-за кордону.

Іващенко також зазначив, що в Міністерстві охорони здоров'я займаються питанням створення Українського центру трансплант-координації. Поки що українські медики стикаються з безліччю проблем в області трансплантології: донорський етап нерозвинений, системи центрів трансплант-координації не працюють повноцінно, немає всього необхідного обладнання, а хірурги не можуть отримати підготовку вищого класу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов підкреслював, що питання трансплантації - одне з найголовніших у розвитку охорони здоров'я в Україні.

Нагадаємо, "Знай.ua" повідомляв про те, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом. Хворобу виявили випадково під час тестування. Батьки виявилися здорові, а дитина отримала позитивний результат тесту. Зараз клас, в якому навчається хлопчик, відправили на карантин.

Також "Знай.ua" писав про те, що в Харкові дітей посадили за парти, а про водопостачання школи забули. В одній зі шкіл міста відключили воду і створили дітям випробування в туалетах.

Нещодавно ми розповідали, як 1 вересня у Тернополі школярів привітали священики та поліцейські. Вони опублікували свої привітання в соцмережах і на офіційних сайтах.