Літня спека дасть українцям трохи відпочити, правда, тільки наприкінці тижня. А в четвер, 3 вересня, температура варіюватиметься у межах 23 -36 градусів в різних регіонах. Тільки у Вінницькій та Житомирській областях синоптики очікують дощі.

Про це йдеться в повідомленні Українського гідрометцентру.

"3 вересня у західних, Житомирській, Вінницькій областях хмарно з проясненнями; місцями короткочасні дощі, грози; вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура вночі 9-14°, вдень 19-24°, у Вінницькій вночі 15-17°, вдень 23-28°. На решті території мінлива хмарність; без опадів; вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура вночі 15-20°, вдень 31-36°, у Київській, Чернігівській та Сумській областях 25-30°",- повідомили метеорологи.

Також синоптики попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в східних, південних і центральних областях, і на території Криму.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Киян 3 вересня дощі не потурбують. Вдень стовпчик термометра триматиметься в межах 27-29°С, в області - 25-30°С.

У п'ятницю, 4 вересня, короткочасні дощі очікуються в південних, центральних і північних областях. На решті території - без опадів.

У суботу скрізь, окрім західних, Київської, Житомирської та Вінницької областей, очікуються невеликі грози. Нічна температура в межах 13-18 градусів, денна - від 21 до 26.

Що стосується Києва, 4 вересня пройдуть невеликі дощі, денна температура варіюється в межах 19-24°. У суботу-без опадів, температура вдень від 21 до 26°.

6-7 вересня столиця проживе без опадів, нічна температура - 10-15°, денна - 20-25°.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, погода в Україні залишатиметься літньою до середини вересня з окремими вторгненнями холодних повітряних мас.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.