Стало відомо про те, що Національний банк України вивалить з обігу ще одну монету.

Таким чином, повідомляється, що монета номіналом в 25 копійок буде виведена з обігу вже з 1 жовтня поточного року.

З цього дня, вона перестає бути платіжним засобом, і залишиться лише монета номіналом в 50 копійок, яка, найімовірніше, також буде виведена з обороту вже найближчим часом.

Про це на брифінгу сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Протягом наступних трьох років монети можна буде здати в банки.

За даними НБУ, за період з 1 жовтня 2019 року по 31 серпня 2020 року з готівкового обороту вилучено 77,5 млн штук монет дрібних номіналів.

Варто відзначити, що у Національного банку немає в плану вилучити з обігу банкноти номіналом в 1, 2, 5 і 10 гривень. Вони будуть замінюватися монетами того ж номіналу в міру зносу.

До слова, починаючи з першого вересня всім банкам буде дано дозвіл на прийом сильно зношених банкнот. Раніше подібне могли здійснювати лише уповноважені банки. Тепер, якщо площа пошкодження банкноти буде не більше 45%, її зможуть прийняти. Навіть якщо пошкодження сталося вогнем або рідинами. Про це повідомили в НБУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Telegram почав блокувати користувачів - хто ризикує втратити аккаунта.

Як повідомляв " Знай.ІА", гроші українців у Приват24 опинилися під прицілом шахраїв - надають кредити через Facebook.

Знай.ІА писав про новий закон і податок для таксистів - їм нікуди бігти.