У Києві вересень обіцяє багато яскравих подій, які зроблять звичайні вечори трішки яскравішими. У переліку зібрані найцікавіші фестивалі, концерти, виставки, екскурсії та багато іншого, куди обов'язково варто сходити цього місяця.

Читайте Знай в Google News!

Artbat и Jan Blomqvist

Герої мелодік-техно, чий особливий музичний смак за кілька років підкорив весь світ, та один із найбільш помітних світових електронних продюсерів — у Києві зіграють український дует ARTBAT та гість із Берліна Jan Blomqvist. 5 вересня артисти забезпечать танцювальний саунд у найкращому літньому споті Osocor Residence. Не пропустіть останній виступ всесвітньо відомого українського дуету в цьому сезоні!

Виступ Artbat і Jan Blomqvist, фото: пресслужба
Виступ Artbat і Jan Blomqvist, фото: пресслужба

Виступ Artbat і Jan Blomqvist, фото: пресслужба
Виступ Artbat і Jan Blomqvist, фото: пресслужба

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Виставка квітів

На Співочому полі працює традиційний ярмарок на честь Дня Незалежності України. На локації вже висадили понад 300 тисяч квітів, створили безліч цікавих композицій в стилі всесвітів Angry Birds, Білосніжки, Алладіна, Міккі Мауса і багатьох інших фільмів і мультиків. Виставку можна відвідати щодня з 10:00 до 20:00 до 13 вересня по вулиці Лаврській, 33. Дитячий квиток - 25 гривень, дорослий - 100 гривень, діють знижки для пільговиків.

Ukrainian Fashion Week

Стартує новий сезон Ukrainian Fashion Week. Тут можна буде подивитися на різні покази та презентації. Організатори підкреслюють, що всі люди, які купують квитки, стають меценатами української моди. Подія пройде 1-3 вересня у Мистецькому арсеналі по вулиці Лаврській, 12

Сучасна світова анімація

Глядачам покажуть найкращі сучасні анімаційні ролики, відібрані для міжнародного фестивалю Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival. Живі та онлайн-покази працюватимуть паралельно. Так що ті, у кого не буде можливості сходити на офлайнове захід, зможуть подивитися всі ролики вдома. На відкритті 2 вересня гратиме Dj Tapolsky. Подія пройде у Київському велотреку по вулиці Хмельницького, 58.

Виставка кінореклами

Виставка називається "Кричати! Кликати! Горіти!" і на ній представлені кращі українські кіноплакати 20-30-х років минулого століття, а також листівки, вирізки з газет і оригінальні фрагменти фільмів. Всі ці матеріали дуже довго збирали з архівів в єдину цікаву експозицію. Виставка пройде 2 - 27 вересня у "Довженко-Центрі" по вулиці Васильківська, 1.

Борис Гребенщиков і група "Акваріум"

Музиканти приїжджають до Києва з програмою під назвою "Двері трави". Грати її будуть цілих два дні, так що встигнути їх послухати можуть всі охочі. Сам Гребенщиков зазначає, що команда знайшла нове правильне звучання. Подія пройде 3-4 вересня у Жовтневому палаці за адресою Алея Героїв Небесної Сотні, 1.

Цифрові інсталяції. Босх, Далі, Пікассо

Для любителів чогось цікавого в ARTarea знову покажуть відразу три виставки, присвячені трьом геніям художнього мистецтва. "Пікассо: періоди геніальності", "Dali.Digital.Surrealism " і " Ієронім Босх. Химери, які оживають". Ви зможете побачити проєкції, голограми та візуальні ефекти, створені в рамках творчості перерахованих художників. Дата проведення: 4 вересня з 11:00 до 22:00 у ARTarea по вулиці Софіївська, 11-15.

Фестиваль кабріолетів

У Києві такий захід пройде вперше. Вдень центральними вулицями міста проїде колона кабріолетів, а ввечері - пройде танцювальна вечірка, щоб відзначити цю подію. Вона буде безпечною, всі карантинні норми організаторами враховані. Дата та місце проведення: 5 вересня в ТРЦ Атмосфера (Столичне шосе, 103).

"Один в Каное". Концерт на терасі

Цей захід вже встиг стати традиційним, оскільки щороку група дає невеликий ламповий концерт. Цього разу обійшлося без винятків, киян запрошують насолодитися теплою атмосферою і хорошою музикою на відкритому повітрі. Дата проведення: 8 вересня у D12 (вулиця Десятинна, 12).

День народження "Довженка-центру"

Цього року центру виповнюється 26 років. Цей рік для нього став знаковим, адже через карантин він мало не закрився. Команда кіноархіву влаштує показ унікальної білоруської стрічки "У агні народжаная" 1929 року випуску (з субтитрами), який буде супроводжуватися живим виступом групи Relіkt. А після цього для всіх охочих влаштують вечірку з діджей-сетом. Дата і місце проведення: 10 вересня у "Довженко-Центр" (вулиця Васильківська, 1).

Велодень

Київські велосипедисти зберуться в гігантську колону і проїдуть по місту. Таким чином, вони хочуть продемонструвати, наскільки важлива толерантність на дорогах і розвиток хорошої інфраструктури для велосипедистів. Адже щороку через відсутність терпимості з боку водіїв трапляються ДТП з постраждалими. Дата і місце проведення: 10 вересня, старт о 10:00 на Софійській площі.

5'nizza. 20 років разом

Легендарна група святкує своє двадцятиріччя. Обіцяють лампову атмосферу, всіма улюблені пісні і вагон вражень. Концерт проходитиме на відкритому повітрі і в незвичайному сеттінгу. Дата і місце проведення: 11 вересня у КВЦ " Парковий" (Паркова дорога, 16а).

Strichka Festival

Один з найпопулярніших і масштабних фестивалів електронної музики в країні. Тут можна буде послухати крутих артистів, потанцювати і подивитися на київську андерграундну тусовку. Кожну "стричку" з нетерпінням чекають всі столичні поціновувачі електронної музики. Дата і місце проведення: 12 вересня у Closer (вулиця Нижньоюрківська, 31).

Літературний Кураж Х Yakaboo

Цей захід сподобається любителям літератури. Тут можна буде знайти рідкісні видання, букіністику, книги, написані шрифтом Брайля, і багато інших цікавих речей. Також на івенті з лекціями виступатимуть відомі письменники та видавці. Дата і місце проведення: 12-13 вересня у ВДНГ, павільйон №19 (проспект Академіка Глушкова, 1)

Макс Барських

Концерт співака проходитиме на одному з найкрасивіших оглядових майданчиків столиці. Відвідувачі зможуть вдосталь натанцюватися, підспівувати улюбленим хітам і просто класно провести час. Дата і місце проведення: 18 вересня у КВЦ " Парковий" (Паркова дорога, 16а)

"Бумбокс"

Шоу проходитиме два дні поспіль для того, щоб всі охочі змогли його відвідати, не порушуючи карантинні норми. Це відмінна можливість зануритися в класну атмосферу і співати про білих шпалерах і чорному посуді. Дата і місце проведення: 18-19 вересня у Stereo Plaza (проспект Лобановського, 119).

Фестиваль Respublica

Цей музичний фестиваль традиційно проводиться в Кам'янці-Подільському на території старовинної фортеці. Але цього року через карантин його частково перенесли в онлайн-режим, так що кияни зможуть на нього потрапити навіть не виходячи з дому. На фесті виступлять близько 70 українських і закордонних виконавців і все це буде якісно передано на онлайн-стрім. Дата і місце проведення: 25-27 вересня в онлайні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніцой розлютила обрана МОН тема для першого уроку школярів: "Виховати універсальну рабсилу"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь