У Києві за минулу добу була зафіксована найвища температура за останні 140 років спостережень. Синоптики розповіли, що ніч на 1 вересня видалася найтеплішою. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

У ніч з 31 Серпня на 1 вересня температура трималася на позначці в +21,9 градусів. До цього першість тримала ніч на 1 вересня 2014 року. Тоді градусники киян показали 18,9 градусів за Цельсієм.

Варто відзначити, Україну в 2020 році сушило сонце і поливали дощі. З ранньої весни в більшості регіонів не впало ні краплі дощів. В результаті в кінці весни і на початку літа спалахнули лісові пожежі в Чорнобиші, в Луганській області. Правоохоронці та рятувальники шукали паліїв та з'ясовували причини пожеж. Потім на країну обрушилися дощі і грози з градом. Вони перетворили західні регіони на болото.

Нагадавши, Знай писав, що наприкінці липня на Львівщині заборонили заїжджати в ліс на машині і палити багаття через аномально високу температуру. Особливо ретельно охороняються торфовища, які тліють дуже довго, а загасити їх дуже складно.

Також Знай повідомляв, що в кінці липня і початку серпня в Україні погода сильно натисне на жителів міст. Синоптики обіцяють, що погода буде спекотною, також дуже ймовірно, що будуть нові температурні рекорди і дуже високий рівень пожежної небезпеки. Однак з іншого боку, не виключаються також падінь температури на незначний час.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в липні в Харкові панувала спекотна і суха погода.