Жителі Осокорків вже кілька днів спостерігають за пригодами папуги корелли, який гуляє зі зграєю голубів.

Фото опублікували в групі "Типовий Київ" у соціальній мережі Фейсбук.

"Нічого незвичайного, просто на Осокорках в зграї доброзичливих голубів живе папуга",- написано в повідомленні.

Кияни кажуть, що папуга живе зі зграєю голубів вже місяці два. Господарі намагалися відловити свого вихованця, але безуспішно: птах відлітає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Люди сильно переживають за пташку, оскільки Корели теплолюбні, і прийдешню осінь папуга може не пережити на вулиці.

"Заберіть його до себе, якщо вийде зловити. Це папуга виду Корелла, він мешкає в теплому кліматі. Зиму не переживе"," Це Австралійська капела, дуже теплолюбна птах, дуже бояться навіть протягів .У догляді дуже непроста ",- зазначають коментатори.

Нагадаємо, вченим вдалося встановити, чому папуги такі розумні.

Останні дослідження показують, що папуги дійсно розумніші за більшість пернатих, а їх здатність відтворити людську мову пов'язана з особливою будовою мозку.

Папуга, фото pxhere
Папуга, фото pxhere

Виявляється, в мозку співочих птахів і папуг присутні так звані «ядра навчання», які допомагають птахам запам'ятовувати звуки і відтворювати їх. Генетичний аналіз показав, що дані «ядра» в мозку папуг влаштовані зовсім інакше — вони оточені багатошаровою оболонкою, що складається з нейронів. Чим товщі ця оболонка, тим вище здатність папуги запам'ятовувати слова і справлятися з відтворенням звуків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові ворона-спортсменка обкатала гойдалки замість дітей

Як повідомляє портал «Знай.иа» Пернатий Вовк з Уолл-стріт: папуга-шулер майстерно обдурив студентів Гарварду

Також «Знай.иа " писав, що Під Запоріжжям лелеки витягли з палаючого гнізда-не хотів залишати будинок навіть під страхом смерті