У Київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" була встановлена система дистанційної перевірки температури тіла людини, вартість якої сягає мільйона євро. Про це повідомляє прес-служба аеропорту та Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що стаціонарна система температурного скринінгу стала подарунком українським прикордонникам від Євросоюзу.

Тепер всі, хто прибуває в Україну через ці «повітряні ворота», проходять автоматичний дистанційний замір температури тіла. Однак поки що це тільки один напрямок, додають у Держприкордонслужбі.

За допомогою системи температурного скринінгу прикордонники можуть відстежувати громадян з лихоманкою і надалі направляючи їх на проходження тесту на коронавірус, при цьому не затримуючи інших пасажирів аеропорту і тим самим, не порушуючи його нормальну роботу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, українські школи готуються до проведення занять в умовах епідемії коронавірусу оскільки до початку нового навчального року залишилися лічені дні. Дирекція навчальних закладів розробляє графіки пропуску школярів до закладів, облаштовує двір для уроків на свіжому повітрі та забезпечує наявність санітайзерів.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Сніжана Єгорова після скандалу пішла в поліцію: "мені і моїм дітям погрожували"

Також " Знай.ua " писав, що Олена Зеленська після пережитої хвороби звернулася до українців на День Незалежності: "червона лінія, за якою..."