У Київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" українськими прикордонниками було затримано більше сотні громадян Ізраїлю, які прямували в Україну для святкування Рош ха-Шана. Про це повідомляють ізраїльські Засоби масової інформації.

Відзначається, що в аеропорту «застрягли» 116 хасидів, серед яких є жінки і діти. Всі вони приїхали в нашу країну, щоб в перший день нового року за їх літочисленням відвідати місце спочинку засновника брацлавського хасидизму рабина Нахмана, яке знаходиться в Умані.

Щорічно святкове паломництво приваблює в Україну тисячі євреїв-хасидів, проте цього року через пандемію коронавірусу було прийнято рішення відмовити їм у відвідуванні Умані. Про це президента України Володимира Зеленського попросили владу Ізраїлю, які побоюються нового спалаху захворювання через переміщення великої кількості людей між країнами.

Українські прикордонники кілька годин "маринували" прибулих ізраїльтян, після чого частини з них відмовили у в'їзді в Україну.

Нагадавши, вчинок Зеленського після загибелі Скрябіна потряс Україну.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ІА, Зеленський заборонив забирати майно за борги, але за певних умов.

Також Знай.ІА писав, що приїзд хасидів до Умані змусив мера ломитися у двері до Зеленського.