У київських школах, швидше за все, новий навчальний рік стартує без проведення традиційної лінійки. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби столиці Олег Рубан.

За його словами, шкільна лінійка - це культурно-масовий захід, на проведення якого в умовах карантину по коронавірусу діють обмеження. При цьому скасування лінійок ні в якому разі не означає, що маленькі кияни цього року не сядуть за парти.

Провести лінійки можуть навчальні заклади в населених пунктах, які відносяться до "зеленої" і "жовтої" карантинних зон, однак для "помаранчевої" і "червоної" зон діють обмеження на масові заходи. Якщо столиця опиниться в "помаранчевій" зоні, лінійки скасують.

Рубан нагадав, що всі діти і вчителі в школах повинні бути забезпечені захисними масками, антисептичними засобами і можливістю дотримуватися соціальної дистанції. Учні повинні знати, як користуватися засобами гігієни, вчасно міняти маски і не знімати їх під час перерв між уроками. На перервах Класні приміщення повинні провітрюватися не менше 10 хвилин.

Нагадаємо, що стало відомо про те, чи буде в школах міста Дніпро лінійка на перше вересня.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, педагог відкрив українцям очі на реальний стан речей у школах: "Неможливо зберегти здоров'я".

Також Знай.uа писав, що львівських школярів поcадять за парти у дві зміни - що зміниться з 1 вересня.