У Києві ВДНГ запускає екскурсію історичними місцями Експоцентру.

Екскурсії почали проводити з 22 серпня. Екскурсія дозволить побачити найцікавіші павільйони ВДНГ.

Над створенням сценарію для власної екскурсії на ВДНГ працювали майже місяць. Завдяки старанній роботі та унікальному фото та відеоархіву, який багато років зберігаються біля Експоцентру, екскурсію вдалося зробити цікавою та пізнавальною для киян та гостей міста.

"Ми створили екскурсію, яка допоможе гостям ВДНГ більше дізнатися про їх улюблене місце відпочинку, і ближче познайомитися з його історією, сьогоденням, пофантазувати про його майбутнє. Ми впевнені, що по-справжньому полюбити ВДНГ можна тільки звернувши увагу на деталі, які зазвичай приховані від очей відвідувачів; прийнявши минуле Експоцентру, як невід'ємну частину його справжнього і майбутнього життя. Під час екскурсії ми розвіємо міфи, пов'язані з ВДНГ, і відкриємо давно закриті павільйони. Розкриємо безліч таємниць, покажемо легендарні місця, що вразили свого часу Маргарет Тетчер, розповімо, чим надихався на ВДНГ Шарль де Голль і що зачарувало принца Філіпа",- розповідає Наталія Верьовка, креативний продюсер Національного "Експоцентр України".

ВДНГ, фото: прес-служба
ВДНГ, фото: прес-служба

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зокрема, під час екскурсії на ВДНГ можна буде відвідати такі локації:

- Ротонда головного павільйону ВДНГ - оглядовий майданчик, який розташований на висоті 50 метрів. Трохи вище знаходиться знаменитий 25-метровий шпиль із зіркою, на обробку якого пішло кілька кілограмів сусального золота. Піднявшись до нього по вузьких гвинтових сходах, можна буде побачити не тільки саму зірку, але і приголомшливий вид, який відкривається на територію Експоцентру, Голосіївський ліс, житлові квартали і навіть Батьківщину-Матір.

- Вугільна копальня - у радянські часи павільйон №13 був побудований для демонстрації досягнень вугільної промисловості. Зверху це можливо і непомітно, але під будівлею розташовується єдиний в світі макет вугільної шахти, відтвореної в реальну величину. Підземна експозиція складається з двох тунелів довжиною близько 55 м.в основному тунелі є рейки, по яких раніше навіть каталася вагонетка з вугіллям.

- Оранжерея - будівля зі скляними дахом і стінами, щільно повита диким виноградом, з'явилося на ВДНГ в 1958 році. Зараз це-найпопулярніше instagram-місце на території Експоцентру, але самостійно зробити фото можна тільки зовні. А ось під час екскурсії гості зможуть побачити і ті зали, що знаходяться всередині оранжереї. Там, як і раніше ростуть пальми, мандарини і лимонні дерева, а ще дуже часто знімають кліпи українські артисти.

Євген Мушкін, генеральний директор Національного комплексу "Експоцентр України":

"Зараз ми всі спостерігаємо етап відродження ВДНГ, він перетворюється на потужний культурно-дозвіллєвий центр країни. Основна ідея екскурсії - через занурення в маловідомі деталі, Показати всі зміни, які відбулися на території Експоцентру в останні роки. Однак не менш важливим завданням для нас є і збереження історичної цінності цього величного місця. Побачити кадри з минулого, і оцінити зміни учасники екскурсії зможуть за допомогою спеціальних QR-кодів".

ВДНГ, фото: прес-служба
ВДНГ, фото: прес-служба

Перші екскурсії пройдуть 22, 23 і 30 Серпня. Тривалість кожної-три години.

Знайомити гостей з таємницями комплексу буде Оксана Пурик - професійний екскурсовод, що спеціалізується на авторських прогулянках по незвичайних місцях.

Вартість екскурсії складе 200 гривень. Всі зароблені кошти будуть витрачені на відновлення та благоустрій Експоцентру.

Записатися на екскурсію ВДНГ можна заповнивши форму за посиланням.

Стежити за заходом в Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше приручити дракона, погодувати ламу, залізти в кокон - які літні розваги приготували на ВДНГ.

Як повідомляє портал "Знай.ua", "Літо на ВДНГ" - у Києві відкривають парк розваг, де і коли розвіятися після карантину.

Також "Знай.ua" писав, що киян звуть "обкатати" динозаврів - на ВДНГ відкрилася унікальна виставка, діти в захваті.