Стало відомо про те, що в Києві знайшли спосіб, як можна позбутися радянської символіки. Під ударом опинилася Батьківщина-Мати і міст Патона.

Таким чином, повідомляється, що в українській столиці в питанні про декомунізацію згадали Батьківщину-Матір, міст Патона, а також пам'ятник Щорса. Там будуть поступово позбавлятися від радянської символіки.

у Києві знайшли спосіб як позбутися радянської символіки, фото: скріншот з відео

Так, в Українському інституті національної пам'яті знайшли спосіб "цивілізованого вирішення питання" радянських пам'ятників, що залишилися в Києві. Деталі розповів директор УІНП Антон Дробович в ефірі каналу"Україна 24".

Всі ці об'єкти є знаковими для Києва, та й країни в цілому. На мосту Патона на даний момент відбувається реконструкція, а це, на думку Антона Дробовика відмінна можливість прибрати всю радянську символіку. Також, враховуючи те, що зовсім недавно помер Борис Патон, митниці встановити там портрети «обох Патонів».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Декомунізація була одним з важливих курсів у політиці Петра Порошенка. П'ятий президент України і його парламент вважали, що Україні необхідно якомога швидше позбутися "комуністичного" минулого.

Однак коли приймали закони про декомунізацію, запитати народ про це забули. Через п'ять років після її початку, люди досі скептично ставляться до цього кроку.

Інститут демократичних ініціатив провів опитування, з метою з'ясувати, як українці ставляться до декомунізації, перейменування міст і вулиць. Судячи зі звіту, який опублікувала організація, багато українців не підтримують цей крок. Зокрема, 44% українців проти перейменування. Що стосується інших заходів, передбачених декомунізацією (заборона комуністичної символіки, демонтаж пам'ятників), жителі нашої країни в більшості ставляться до цього байдуже.

Нагадаємо, що на Закарпатті в місті Чоп в рамках декомунізації з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за шалені гроші.

акже повідомлялося, що звичайний киянин одного ранку зустрів у метро звичайну людину у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.иа", представники Російської Православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею В інше місце.