Серед підозрюваних:

колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд» — ч.3 ст.27 ч.5 ст.191, ч.3 ст.27 ч.3 ст.209;

колишній генеральний директор КО «Київзеленбуд» — ч.5 ст.191;

ексзаступник генерального директора з комерційних питань КО «Київзеленбуд» — ч.5 ст.191;

експрацівник одного із відділів КО «Київзеленбуд» — ч.5 ст.27 ч.5 ст.191;

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

довірена особа позаштатного радника гендиректора «Київзеленбуду» — ч.3 ст.27 ч.5 ст.191;

приватний підприємець — ч.3 ст.27 ч.3 ст.209.

Двох осіб - колишнього позаштатного радника гендиректора КО «Київзеленбуд» та приватного підприємця затримано у порядку 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, у листопаді 2016 року – грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд», якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах двох наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експерта, КО «Київзеленбуд» завдано 77,9 млн грн збитків. Слідство з’ясувало, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти — на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Водночас досудове розслідування зазначених зловживань триває. Детективи НАБУ встановлюють інші обставини вчинення злочину, в тому числі і коло осіб, які можуть бути до нього причетними.

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП здійснюють із лютого 2018 року після передачі справи з Національної поліції та за активного сприяння Державної служби фінансового моніторингу України.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.