Пандемія коронавірусу і закриття кордонів на стало для київської влади перешкодою для того, щоб спустити мільйони гривень на закордонні поїздки і готелі. Про це свідчать матеріали тендерів, що проводяться КМДА в 2020 році, стверджують журналісти видання «Вести».

Тільки за подорожі всередині країни Київрада готова витратити майже 2,5 мільйона гривень, сюди входить оплата обідів та алкогольних напоїв.

За словами журналістки Ірини Касьянової, "погуляти" за рахунок столичного бюджету в КМДА не проти. Зокрема, оголошено тендер на послуги з організації подорожей – сюди входить перевезення, харчування та відвідування культурно-розважальних заходів. На все це з бюджету виділять, за даними сайту електронних закупівель ProZorro, близько 2,56 мільйона гривень. Виконувати замовлення будуть вітчизняні туроператори.

У технічному завданні тендеру зазначено, що його мета — надання замовнику послуг кейтерингу, Організація урочистих обідів і вечерь, харчування делегацій, проведення прийомів, банкетів, фуршетів у столичних ресторанах та інших закладах громадського харчування.

Умовами є наявність замовного посуду і меблів в залах, лляних скатертин і серветок, меню іноземними мовами, підготовленого персоналу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У меню обов'язково повинні входити "холодні і гарячі закуски, салати, м'ясні та рибні страви, десерти з розрахунку 800 г на людину, напої — по 75 г віскі, коньяку, 150 г горілки на людину, вина, шампанське, мартіні».

У перекуси і кава-брейки повинні входити закуски, десерти і напої. Серед закусок перевага віддається сендвічам, бургерам, бутербродам, рулетам, канапі, тарталеткам, розстегаям, пиріжкам, хачапурі, профітролям з паштетом. З напоїв - чай, соки-фреш. На десерт - цукерки, круасани, тістечка.

У КМДА вже визначилися з переможцем цього тендеру – ним стала компанія "Київський супутник", яка пропонує виконати всі умови за 1,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше У Польщі взяли під варту колишнього главу Укравтодору Славомира Новака і його спільників

Як повідомляє портал «Знай.uа» Зеленський нагодував буковинців обіцянками і втік до Києва: "добудуємо все"

Також «Знай.uа " писав, що В Україні 98% мостів, досліджуваних Укравтодором, небезпечні для водіїв