40 родин зі зруйнованого будинку на Позняках отримали сертифікати на нові квартири. Житлові комплекси не здані в експлуатацію, люди незадоволені плануванням і районами, а з гуртожитку їх виселяють.

Нагадаємо, вибух у багатоповерхівці на Позняках у Києві стався 21 червня. Без житла, документів і особистих речей залишилися сорок родин. Було пошкоджено 40 квартир одного під’їзду, зруйновано 16 квартир з 4-го по 9-й поверх. П’ятеро осіб загинули. Загалом у цих 40 квартирах було зареєстровано 125 мешканців.

У кінці червня 2020 року Президент вручив сертифікати на перші 12 нових квартир. Тринадцятого серпня всі сім’ї нарешті отримали сертифікати на житло. Але самі люди називають їх «листівками», адже квартири в новобудовах, багато з яких ще не здані в експлуатацію.

Колишні мешканці зруйнованого будинку на Позняках зібралися в актовій залі Дарницької райдержадміністрації Києва, куди їх покликали на чергову зустріч, де кожний раз мешканці будинку сподівались почути якісь новини про майбутнє житло.

Народний депутат від «Слуги народу» Леся Забуранна по черзі називала прізвища, імена й по-батькові власників зруйнованих квартир і вручала сертифікатн на нове житло.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сертифікати на квартири, які видала влада, люди називають «листівками». Заїхати в нове житло до Нового року вони навіть не сподіваються. Попереду — оформлення документів на право власності, що триватиме два-три місяці, і ремонт. У новобудовах є лише голі стіни. На деяких сертифікатах не вказана навіть майбутня адреса.

Чимало людей нарікають, що на ремонт знадобиться багато грошей. Раніше Київрада пообіцяла виділити на це 20 мільйонів гривень на ремонти, але це поки що у перспективі.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Хмельницькому патрульні стягнули нервового чоловіка з даху висотки: "Cтрибаю!"

Також портал «Знай.uа» писав, що На Франківщині озвірілий тиран взяв у заручники дружину та дітей - зачинив і погрожував розправою

Також портал «Знай.uа» писав, що Катерина Кухар показала свій розвалений храм балетного мистецтва: "Для зйомки фільмів "Сталкер""