У Києві зросла кількість пацієнтів із пневмонією, яким необхідна госпіталізація. Наразі у столичних лікарнях таких хворих – понад 650. Про це повідомила керівник Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, зазначають у КМДА.

За її словами, у столиці склалася тривожна тенденція до росту кількості подібних випадків. Зокрема, лише за 18 серпня до лікарень надійшло 96 осіб, яким було встановлено діагноз «пневмонія».

Цього тижня ця цифра коливається від семи до дев’яти десятків осіб. На думку Гінзбург, більшість випадків захворювання – результат неуважного ставлення громадян до їхнього здоров’я.

«Сьогодні, коли запалення легень визнається як найчастіше ускладнення COVID-19, легковажність просто вражає. Так, пневмонія цілком може бути не наслідком коронавірусної інфекції, що не робить її менш небезпечною, проте визначити це та призначити адекватне лікування може лише лікар», - наголосила вона, додавши, що кияни схильні експериментувати із лікуванням, застосовуючи на собі рецепти народної медицини та те, що вичитали в інтернеті.

Нагадаємо, пневмонія починається з кашлю, відчуття задухи, іноді – супроводжується болем у грудях при диханні чи кашлі; задишкою, блідістю або синюшністю шкіри, слабкістю, болем у м’язах, підвищеним потовиділенням, лихоманкою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також Знай повідомляв, що реаніматолог з Кременця розповів, як обрав медицину і про коронавірус, про свою хворобу і чергування в реанімації в розпал карантину.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні зафіксували 1967 нових хворих за попередню добу. З початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 96 403 випадків зараження.