Сьогодні, 20 серпня 2020 року, українцям повідомили про смерть видатного вітчизняного вченого, керівника Національної академії наук України Бориса Патона. Цю сумну новину повідомили в НАН.

Відзначається, що Борис Патон трохи не дожив до свого 102-річчя, яке повинні були відзначити в жовтні.

Його колеги розповіли про причини і обставини смерті великого вченого, фахівця в галузі металургії і технології металів, повідомляє сайт «Сьогодні».

За словами колег, Борис Євгенович останнім часом страждав від захворювання серцево-судинної системи. Двічі за останній тиждень його госпіталізували в інститут Амосова, де лікарський консиліум намагався знайти рішення проблеми. Однак всі зусилля медиків виявилися безрезультатні.

Поховати Патона планують на Байковому кладовищі, там же, де упокоєні його родичі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У Бориса Патона залишилися внучка, правнучка і зять. Вони вирішать остаточно, де буде похований вчений.

Не дивлячись на поважний вік, Борис Патон до останнього подиху продовжував працювати, в умовах карантину – віддалено.

Відзначимо, що 19 серпня в Києві зупинилося серце видатного вченого і довгожителя Бориса Патона, багаторічного президента Національної академії наук України.

Нагадаємо, що Кернес поселить харків'ян у" мурашник " замість тубдиспансеру

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Тернополем діти прибрали гори сміття після дорослих відпочиваючих.