На перейменованому північному мосту в Києві через два роки змінили табличку. Відповідні фото опублікували очевидиці в Facebook-пабліку автомобільний Київ.

Комунальники змінили табличку з назвою на північному мосту в столиці, який до лютого 2018 року був Московським.

На оприлюднених кадрах видно, як фахівці за допомогою крана вішали на переправі нову табличку. Вона виконана у вигляді чорного масивного напису "Північний міст" на білому тлі. Під словами розміщено герб Києва.

Практично два з половиною роки тому Київрада вирішила перейменувати Московський міст в рамках декомунізації. Весь цей час на переправі не було таблички з новою назвою.

Нагадаємо, що вулицю російська в Дарницькому районі Києва перейменували на честь загиблого на Донбасі українського бійця Юрія Литвинського.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Про це повідомив член комісії Київської міськради з перейменування, громадський активіст Тиміш Мартиненко-Кушлянський. Відповідне рішення підтримав 61 депутат Київради з 82.

"У Києві щойно зникла вулиця Російська. Замість неї з'явилася вулиця Юрія Литвинського - героя війни, бійця батальйону "Донбас», полеглого від кулі снайпера під Іловайськом", – повідомив Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Юрій Литвинський був активним учасником Революції Гідності, бійцем батальйону оперативного призначення "Донбас" Нацгвардії, посмертно-полковник резерву, загинув у 2014 році під час проведення операції українських силовиків на Донбасі.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Слідом за гімном, будемо любити собачок - школярів обрадували новим предметом

Також раніше портал "Знай.ua" писав, що Пенсіонерів залишать без грошей - експерт озвучив похмурий прогноз по виплатах вже восени

Також портал "Знай.ua" писав, що Виїхати з "червоної" зони не вийде: "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків зі станцій