У Печерському районі Києві на вул. Болсуновська, 8, будують незаконний Житловий комплекс, і у вівторок, 18 серпня, кілька громадських організацій вийшли на протест проти цього будівництва, яке покриває сам мер Віталій Кличко. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці громадської організації “Стоп Свавіллю”.

У Печерському районі Києві на вул. Болсуновська, 8, будують незаконний Житловий комплекс. У вівторок, 18 серпня, кілька...

Geplaatst door ГО "Стоп Свавіллю" op Dinsdag 18 augustus 2020

“Забудова триває на місці складських приміщень і гаражів, які належать народному депутату Олексію Кучеренко - нині він балотується у мери Києва від “Батьківщини”.

А покривають незаконне будівництво сам мер Києва Віталій Кличко та головний архітектор столиці Олександр Свистунов, котрий і дозволив забудову”, - наголосили активісти.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Вони попередили, що ситуація дуже серйозна, адже земельна ділянка, на якій зводять ЖК, забруднена радіоактивною речовиною Цезій-137.

“І попри те, що дозвільних документів на будівництво у забудовника немає (і за такмх умов й бути не може!) , головний столичний архітектор пан Свістунов свідомо видав містобудівні норми та обмеження на будівництво. А саме вони дають підставу забудовнику заходити на цю територію. Такі дії є ще одним доказом того, що саме Кличко покриває будівельну мафію столиці, діючи в інтересах забудовників, а не киян”, - підкреслюється в повідомленні.

Активісти нагадали, що незаконні будівельні роботи тривають на вул. Болсуновська, 8 близько 1,5 року і з цим питанням вони неодноразово зверталися до міської влади, але та продовжує його ігнорувати.

“Зверталися і особисто до Віталія Кличка - він нам дякував, посміхався, але нічого не ставалося - забудова йде. Чи не час говорити про змову мера Кличка із забудовниками? Мабуть, вже саме час. В результаті маємо незаконне будівництво 10-поверхового ЖК, який у майбутньому нестиме загрозу здоров’ю та життю киян. І коїться це під “патронатом” двох нібито суперників на мерських виборах - Олексія Кучеренка та Віталія Кличка. Відсутність реакції з боку якого говорить про те, що мер - у долі із забудовниками”, - резюмували у ГО “Стоп Свавіллю”.