Компанія " Гарден Сіті "відсудила у міста ділянку землі біля станції метро" Олімпійської", де раніше збиралися облаштувати парк.

У 2005 році ділянку в 0,47 гектара на вулиці Антоновича віддали в оренду ТОВ "Фірмі Т.М.М.", повідомляє видання "Наші гроші". Раніше там було покинуте трамвайне депо, а фірма збиралася побудувати торгово-розважальний центр і житловий комплекс.

Коли почали копати фундамент, виявилося, що внизу проходить підземна притока річки Либідь і котлован затопило. На території утворилося озеро, будівництво скасували а ділянка залишилася на довгий час покинутий.

У січні 2020 року депутат Київради Костянтин Яловий зареєстрували проект викупу ділянки і створення на ньому громадського парку.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Проект отримав схвалення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF International). Береги озера збиралися "оживити", територію облагородити, а сам парк назвати Либідь. Але суд розпорядився інакше.

"Т.М.М," продовжили оренду до 2015 року, але в 2013 році орендарем стала компанія "Гарден Сіті". У КМДА заявили, що це сталося шляхом внесення змін до початкового договору і у вересні 2015 року термін оренди закінчився. Продовжувати оренду в "Гарден Сіті" не намагалися аж до лютого 2018 року, коли вже було пізно.

Суд став на бік "Гарден Сіті", раз договір оновили в 2013 році, то і п'ять років оренди відраховуються з того моменту. А це означає, що в момент, коли компанія подала запит на продовження оренди в 2018 році (і не отримала по ньому відмови), "Гарден Сіті" законно користувалися ділянкою і справно платили на нього податок.

Рішенням суду договір був продовжений, а місто залишилося без нового парку.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Закарпаття атакувала підступна болячка, і це не коронавірус: "сльози з очей і звірячий кашель"

Також портал "Знай.ua" писав, що Марцінків відбере у франківчан велосипеди на День Незалежності

Також портал "Знай.ua" писав, що Частина України потрапила під "червону" зону: у громадському транспорті не їздимо, але на роботу ходимо