Май рік минув з тих пір, як Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження щодо приватизації нежитлового будинку по вул. Богдана Хмельницького, 34Б, Б', який міський голова Віталій Кличко фактично “віджав” у громади на користь фірми свого брата Володимира ТОВ “Віт-Плюс”. За цей час правоохоронці відкрили ще декілька справ щодо махінацій навколо даної будівлі, але хоча б якихось результатів розслідування досі немає.

Про це KV стало відомо з повідомлення блогера та громадського діяча Ростислава Балабана.

“Минув рівно рік з моменту, коли ДБР почало досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно оборудок навколо нежитлового будинку по вул. Богдана Хмельницького, 34 Б, Б'. Питання з довгою історією... Суть якого в тому, що, як виходить з історії питання, – мер Віталій Кличко банально захопив будівлю в центрі Києва для свого брата Володимира. Віджав у компанії ТОВ “Капітал”*. І за минулий рік, на жаль, суттєвих посуваннь по справі немає”, – написав Ростислав Балабан.

“Це стало причиною для ще одного розслідування ДБР. Розслідування накопичуються, а справи не дуже рухаються. А зацікавлені особи (читай – Клички) не зупиняються і не покидають намагань “віджати” омріяну будівлю. І навіть досягли деякого успіху – 27 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського райсуду скасував арешт на майно, яке є речовим доказом у справі. Щоправда, він припустився помилки у документах, але кого це зупинить, коли мова йде про великі гроші? Тож, що ми наразі маємо по цій справі. Попри встановлені факти очевидно незаконних та безпідставних дій – починаючи з розірвання інвестдоговору з ТОВ “Капітал” і закінчуючи передачою Кличком будівлі фірмі власного брата – розслідування злочину досі триває. Що вказує на його неефективність як в практичному, так і в юридичному сенсі”, – наголосив Ростислав Балабан.

А також додав, що річниця з початку розслідування співпала з річницею приходу до влади “Слуг народу”, які обіцяли відновлення законности, а натомість нічого не зробили.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

“Річниця з моменту початку розслідування зазначеного вище злочину фактично співпала з річницею приходу до влади “Слуг народу”, які обіцяли докорінні зміни в України, подолання корупції та відновлення законності. І те, що будинок за адресою Хмельницького, 34-Б,Б' не повертається у комунальну власність, дає можливість стверджувати, що нас знов обманули. І “нові” “Слуги” успішно злилися зі старими корупціонерами”, – резюмував Ростислав Балабан.

Пост Ростислава Балабана в Facebook