Стало відомо про те, що в Києві планують заборонити примусову евакуацію автомобіля. Перші подробиці про можливе нововведення.

Таким чином, повідомляється, що щодня в столиці евакуюють близько трьохсот автомобілів за те, що вони порушують правила зупинки і стоянки. Всього, в липні таких порушників було виявлено близько 5580.

Евакуація авто, фото: скріншот з відео
Евакуація авто, фото: скріншот з відео

За поточний місяць було винесено 9700 постанов, загальна сума яких склала понад п'ять мільйонів гривень. Про це розповіли в Департаменті транспортної інфраструктури.

У той же час, водії почали скаржитися на те, що паркувальники абсолютно не дотримуються процедури оформлення та оплати штрафу. А для того, щоб забрати свій автомобіль зі штраф-стоянки, потрібно дуже працювати. Справжній квест.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, повернення власного транспортного засобу так само обходиться дорого. Штраф за паркування становить 510 гривень, Евакуація ще 1270, і кожну наступну добу на штраф-стоянці 144.

Відомо, що 18 червня Верховний суд розглянув позов водія, який вимагав скасувати постанову про накладення на нього штрафу за неправильне паркування і визнати протизаконним затримання і доставку його машини на спецмайданчик.

Тепер у водіїв евакуйованих авто з'явився шанс відстояти свої права - їхні адвокати можуть посилатися на згадану постанову Верховного Суду.

Раніше портал " Знай.ІА " писав про те, що У Дніпрі бидло-водій накинувся з битою на пішохода, що переводив через дорогу бабусю-інваліда: "чекай неприємностей"

Також портал " Знай.ІА " писав, що Погоню BMW X7 від поліції зняли з вертольота, епічне відео з розбитими авто

Також портал " Знай.ІА " писав, що У Дніпрі Автомийник влаштував нічні перегони на чужому авто - на шляху у лихача опинилася дитина