Стало відомо про те, що до Києва їде баржа з 300 тоннами кавунів з Херсона. Коли можна буде купити і за скільки.

Таким чином, повідомляється, що до Києва вирушили 300 тонн кавунів. Цього року у смугастої ягоди помісна місія - її назвали культурним послом.

У вантажівці вони їхали на соломі, а ось на причалі їх руками, самостійно переклали в язики, після чого акуратно завантажили в трюм. Сорт називається "талісман", і вага одного плоду становить близько 15 кілограмів. Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Продавати їх будуть трохи дешевше, ніж є на сьогоднішній день. Однак, Ціна до торішньої точно не дійде, так як, витрати на утримання збільшилися в двоє у зв'язку з весняними заморозками.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Якщо минулого року в цей час, коли ми відправляли баржу, ціна була в рамках 1,20-1,50, то сьогодні купити кавун на херсонських полях оптом можна в районі 2,50-3 гривні. Всі витратні частини і ось він виходить в мережах Києва і великих міст в районі 10 гривень", - говорить фермер Олександр Мусієнко.

На баржі кавуни стали возити близько чотирьох років тому. Це набагато дешевше, ніж вантажівками. Фермери говорять про те, що із задоволенням відправляли б і в інші міста через Дніпро, однак, поки що маршрут тільки в столицю.

Нещодавно Знай писав, що в Україні ціни на кавуни і дині вже пішли на спад. Ягід стає все більше на ринках. Однак ціни не так радують покупців, як минулого року.

Також Знай повідомляв, що у Чернівцях на ринках продають кавуни та дині, в яких є нітрати. Заміри цих речовин не перевищують допустимі норми, але все ж фрукти варто купувати з обережністю. Крім того, ще тиждень тому на ринках Чернівців ціни на серпневі фрукти кусалися.

Нагадавши, Знай передавав, що на ринках України з'являться кавуни і дині з QR-кодом.