Про це з посиланням на документ написав журналіст і блогер Михайло Шнайдер.

Немного Киевских новостей вам в ленту, Друзья. Буквально несколько дней назад Виталий Кличко уволил из КГГА некоего...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Zondag 16 augustus 2020

"Буквально кілька днів тому Віталій Кличко звільнив з КМДА якогось Олександра Горбача, який займався збором з МАФів так званого "чорного налу" для нього. І все це відбулося лише завдяки розголосу в ЗМІ і величезному небажанню мера перед виборами підставляти під удар залишки свого рейтингу. Нагадаю, що цей самий Горбач має, а точніше вже мав, складносурядну посаду - "Начальник відділу з питань розміщення тимчасових споруд та узгодження місць розташування рекламних засобів Департаменту містобудування та архітектури КМДА". Якщо перевести все це на нормальну мову - людина займалася питаннями МАФів. І що цікаво, цей же Горбач був секретарем комісії КМДА з питань розміщення тимчасових споруд. Саме ця комісія приймає рішення по МАФам.

Тобто, Горбач готував документи по МАФах, а потім сам же їх і перевіряв.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Просто Фантастика. Конфлікт інтересів в наявності, але що дивно, протягом цілих п'яти років це абсолютно нікого не бентежило", - зазначив блогер.

Він також зазначив, що протягом п'яти років нікого не бентежило і те, що дружина чиновника є головою профільних громадських організацій.

"Горбач" працював "у зв'язці з дружиною Тетяною Петренко-головою громадських організацій "Київський міський комітет порятунку бізнесу"та" асоціація власників МАФ". А це ще один очевидний конфлікт інтересів.

І всіма цими конфліктами Горбач дуже вміло користувався, разом з дружиною вони надавали тіньові послуги підприємцям, лобіюючи потрібні рішення по МАФам в КМДА. Курирували всю цю схему на самому "мерському" верху, кладучи в кишеню левову частку чорного налу, що збирається Горбачем. Подружжя ж отримували свій невеликий відсоток. І всіх все влаштовувало, поки про цю хитру схему не дізналися і не написали ЗМІ", - заявив експерт.

За його словами, саме суспільний резонанс змусив Віталія Кличка відправити Олександра Горбача у відставку.

"Пішов суспільний резонанс, Горбач то йшов на лікарняний, то повертався, але в підсумку меру довелося, згнітивши серцем, відправити у відставку свого "годувальника". Тому що багатостраждальний рейтинг і так летить вниз, а з такими історіями можна навіть у другий тур не потрапити. А тепер найцікавіше. Як виявилося, звільняється Горбач не "за статтею", а через скорочення посади, яке спеціально під всю цю справу і Придумали.

При цьому він отримує в якості вихідної допомоги дві зарплати.

І відставка прописана з 10 вересня, так що, ніби як, і хвилю обурення погасили, і ще майже місяць можна трясти МАФи за перевіреною схемою.

І тут залишається одне питання - а хто буде відповідати за те, що протягом П'ЯТИ років Горбач збирав для керівництва нашої столиці "чорний Нал" з МАФів?

Адже Горбач спокійно пішов, а Кличко спокійно залишився і знову йде на вибори.

Якось все це неправильно - не знаходите? Особисто я вважаю, що в правовій державі за корупцію має наступати невідворотне покарання", - констатував Михайло Шнайдер.