З 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР. Камери були встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Однак через два місяці роботи багато водіїв зіткнулися з проблемами: деякі давно продали автомобіль "по техпаспорту", комусь система послала штраф помилково, а деякі водії сплатили, але повідомлення про штраф не зникає. Як водіям перевірити наявність штрафів і оплатити так звані "листи щастя" - написав УНІАН.

В Електронному кабінеті водія можна перевірити і сплатити штрафи, а також отримати інформацію про автомобіль і посвідчення водія. У кабінет можна увійти через ID.GOV.UA; BankID-сервіс надається НБУ для клієнтів тих банків, які його підтримують, і ПриватБанком; MobileID - доступний для абонентів Kyivstar, Vodafone і Lifecell, які підключили MobileID.

ПДР
ПДР / Фото з вільних джерел

Як увійти в електронний кабінет водія:

  • на сторінці входу натисніть на кнопку " Увійти ЧЕРЕЗ ID.GOV.UA”
  • натисніть на кнопку " файловий носій”;
  • виберіть центр сертифікації ключів;
  • виберіть файл особистого ключа з файлової системи;
  • введіть пароль до файлу ключа;
  • натисніть на кнопку "вважати ключ" після появи повідомлення про авторизацію користувача натисніть на кнопку"погодитися".
  • при успішному вході можна ввести номер телефону і email для отримання повідомлень в подальшому.

Дорога, фото: "Сегодня"
Дорога, фото: "Сегодня"

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще


Мобільний додаток штрафи ПДР: За допомогою цього додатка для Android-пристроїв водія можуть сплатити штрафи, дізнатися про нові постанови або зміни їх статусу. Також в додатку присутня карта розміщення камер автофіксації порушень ПДР.
Мобільний додаток Штрафи UA: Тут ви можете сплатити штраф, а також перевірити статус та історію платежів. Перевірку можна зробити за номером водійського посвідчення, ІПН, або за серією і номером штрафу.
Сервіс перевірки адміністративних правопорушень: Щоб знайти свій автомобіль за допомогою даного сервісу, необхідно ввести його держномер, серію і номер постанови або інформацію про власника ТЗ (РНОКНП/серію і номер паспорта громадянина України/серію і номер посвідчення водія/серію і номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Щоб не пропустити "лист щастя": як перевірити і сплатити штраф за порушення ПДР

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українців у поштових скриньках чекає "лист щастя", - влада жбурнула в обличчя новий податок

Також «Знай.иа " писав, що Ніякі документи не допомогли-українець спробував оскаржити "лист щастя" за порушення швидкості