Над Києвом підняли величезний прапор Білорусі. Таким чином українці висловили підтримку білорусам, які вийшли на протести проти результатів виборів.

Білоруси вийшли, щоб просто висловити свій протест і бажання мирно домогтися вільних, демократичних виборів. Це було зроблено так, щоб не спровокувати такого розгону, але він трапився.

У Білорусі будь-яка людина, навіть якщо один вийде з плакатом, транспарантом в центр міста – це вже провокація. Його заарештують і посадять на 15 діб. А тут вийшло кілька тисяч.

Нагадаємо, що день виборів був відзначений і величезними чергами на дільницях, і "раптово" закінчилися виборчими бюлетенями, і арештами опозиційних активістів, і блокуванням Інтернету і завершився оголошенням результатів офіційних екзитполів, за якими чинний президент Олександр Лукашенко перемагає вже в першому турі з абсолютно не реалістичною в нинішніх умовах підтримкою більше 80% виборців.

Незважаючи на блокування всіх заїздів до Мінська і перекриття ключових проспектів в центрі білоруської столиці, тисячі білорусів вийшли на вулиці, протестуючи проти результатів голосування, які вони вважали фальсифікованими.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У відповідь силовики почали масові арешти, використовували для розгону водомети, гумові кулі та світлошумові гранати.

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що Сім'я білоруського лідера Лукашенка: рідна дружина, сини і молода коханка

Також портал " Знай.ua" писав, що Кондратюк дав характеристику " новим обличчям "з команди Зеленського:" вчитися треба після, а не до?"

Також портал " Знай.ua" писав, що Медведчук про скасування виборів: відсутність безпеки для громадян - це ганьба для влади