За підрахунками колишнього співробітника «Київзеленбуда» Ілгама Гасанова, висадка ялівцю біля будівлі КМДА коштувала місту щонайменше 615 750 гривень. Пізніше, отримавши відповідь на запит до КО «Київзеленбуд», за оновленими підрахунками Гасанова кошторис висадки ялівцю зріс до 749 тис. гривень.

На центральній частині Хрещатика в листопаді 2019 року, замість молодих каштанів, висадили кущі ялівцю.

У «Київзеленбуді» тоді пояснили, що каштани з лунок видалили через сухостійний стан дерев.

Але у травні 2020 року тут з’явились ще 200 кущів ялівцю козацького Gold Coast та 50 дерев ялівцю скельного Skyrocket.

За словами комунальників, ялівець є «тимчасовим заходом перед початком реконструкції вулиці». Рослини висадили контейнерним методом, щоб пізніше, після капремонту Хрещатика, пересадити їх у парки та сквери Києва.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ілгам Гасанов зробив запит і стало відомо, що вартість одного куща ялівцю козацького Gold Coast складає 585 грн, а дерева ялівцю скельного Skyrocket – 880 гривень.

Відповідь на запит Ілгама Гасанова до КП «Київзеленбуд», скріншот

Ілгам Гасанов розповів, що проходив альтернативну військову службу, працюючи в КО «Київзеленбуд».

Робота в «Київзеленбуді» виявилася несподіванкою. Почалось з того, що навесні він отримав повістку в армію. Вирішив, що не буде«косити» й почав шукати шляхи, як відслужити.

Перш ніж потрапити у «Київзеленбуд», він пройшов справжнє бюрократичне пекло. В результаті проходження низки комісій та ходіння кабінетами районного та міського військоматів, а також Голосіївської РДА, йому сказали, що «Зеленбуд» не проти зним співпрацювати.

Він писав дипломну роботу у виші про участь громади в управлінні містом, цікавився соціологією та урбаністикою, стажувався у Transparent Cities. Тому подумав, що в «Зеленбуді» буде працювати за фахом – займатись публічними просторами.

Однак реальність виявилась іншою. В «Зеленбуді» нікого не цікавив досвід роботи хлопця в міжнародних організаціях – там потрібні робітники найнижчої кваліфікації. Так він став озеленювачем третьої, найнижчої, категорії КП УЗН Голосіївського району.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Тернопільщині відремонтують древню дорогу - не бачила асфальту 50 років

Також портал «Знай.uа» писав, що На Львівщині парком потекла невідома рідина: "Воно зелене!"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Запоріжжі наркомани та алкоголіки перетворили парк на смердючий хостел, страшно підійти