Тарифи на комунальні послуги у Києві до кінця 2020 року збільшуватися не будуть. Про це сказав у інтерв’ю «Вечірньому Києву» заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

«Це позиція міста. Ми знаємо про звернення Київводоканалу з цього приводу. Але переконані, коли є економічні наслідки пандемії і людям дуже важко матеріально, підвищувати тариф не можна. Треба активізувати роботу, знайти внутрішні резерви на підприємстві. Адже ми всі працюємо в складних умовах боротьби з вірусом, який вплинув на усі сфери життя, тож мусимо знаходити вихід з таких ситуацій», – розказав заступник голови КМДА.

Проте, у платіжках киян незабаром з’явиться графа «Абонентська плата».

«Така норма прописана у діючому законодавстві України. Хвилюватися не потрібно, абонплату, яка раніше входила в тариф, вивели окремим рядком з «тіла» основного платежу. Однак позиція Києва наступна: не варто ускладнювати процес сплати за комуналку. Місто звернулося до Кабінету Міністрів України з цього приводу. Адже з тарифу окремим рядком також вивели внески за обслуговування та ремонт будинкових лічильників тепла і води. За задумом законодавця, такий підхід мав би сприяти підвищенню прозорості в питанні нарахувань та принципів тарифоутворення. Але є ризик просто заплутати споживача. Переконаний, клієнти не хочуть, аби платіжка перетворювалася на велике простирадло з безліччю рядків «до сплати», – каже Пантелеєв.

Заступник голови КМДА також відповів на питання, які комунальні підприємства найбільше постраждали від локдауну.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

«Мало місце зменшення рівня платежів за комунальні послуги. Вважаю це природнім явищем, адже багато людей не працювали в той час, втратили роботу. Але згодом, дякуючи киянам, ми вийшли на стабільний рівень сплати за комунальні послуги.

Важко виділити якесь комунальне підприємство, яке б постраждало більше: всі працюють в режимі підвищеної «боєготовності». І надважливо те, що вдалося не допустити розповсюдження маніпуляцій, чуток, вигадок, паніки. Тут міський голова Віталій Кличко дуже ефективно комунікує з киянами, регулярно на брифінгах повідомляючи про все, що відбувається в місті», – розказав Пантелеєв.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що В Україні за добу 1318 нових хворих коронавірусом, померло 31

Також портал "Знай.ua" писав, що Кличко знову вигнав киян з пляжів

Також портал "Знай.ua" писав, що Єфремов у залі суду заявив про втрату пам'яті-сім'я загиблого в шоці, адвокати починають війну: подробиці